بازدیدها: 0

لیزر درمانی عبارت است از تحریک بافت‌ها با نور کم‌توان که روندترمیم طبیعی بدن را فعال می‌کند. لیزر سرد در فیزیوتراپی یکی از چندین روش درمانی مورد استفاده برای تسکین درد است به‌خصوص در بیمارانی که به دنبال روش‌های درمانی بدون جراحی و بدون دارو هستند. لیزر درمانی سرد یکی دیگر از روش‌های درمانی مورد استفاده برای کمک به تسکین درد بوده که در موارد مختلفی به کار می‌رود.

لیزر مورد استفاده در کلینیک فیزیوتراپی پیشرفته شمیم با مدیریت دکتر حیدر سعادتی از امواج قرمز و مادون‌قرمز با طول‌موج و شدت خاص استفاده می‌کند که فرآیند ترمیم و بازسازی سلولی را تسریع می‌کند. متخصصین ما از لیزر نور کم‌توان (LILT) در کنار سایر درمان‌های فیزیوتراپی برای درمان و باز توانی مشکلات مختلف استفاده می‌کنند.متخصصین ما با استفاده از لیزر درمانی به تسکین درد و بهبود بیمارانی با دردهای حاد یا مزمن مانند کمردرد، گردن درد، درد مفاصل (درد آرنج، درد زانو، درد شانه، درد مفصل لگن و ران، درد مچ پا، درد مچ دست)، التهاب و کشیدگی تاندون، آرتروز، مشکلات دیسک ستون فقرات و کشیدگی یا پارگی رباط‌ کمک می‌نمایند.جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه کاربرد لیزر درمانی در مورد مشکل شما، مشاوره با متخصصین ما یا رزرو نوبت می‌توانید با شماره‌های 02126722003  و 02126722004 تماس حاصل فرمایید.

لیزر درمانی چیست؟


لیزر سرد یا لیزر درمانی کم‌توان (LLLT) یک روش درمانی است که در آن از طول‌موج‌های خاصی از نور برای تأثیر گذاشتن بر روی بافت‌ها استفاده شده و تصور می‌شود که این روش روند بهبودی بدن را تحریک می‌کند. این روش را می‌توان برای بیماران مبتلا به طیف وسیعی از عارضه‌های حاد و مزمن مورد استفاده قرار داد و مشکلاتی چون تورم، درد و گرفتگی‌های عضلانی را از بین برده و عملکرد طبیعی بافت‌ها را بهبود بخشید.

لیزر چگونه کار می‌کند؟


نور لیزر با طول‌موج‌ها و مدت‌زمان‌های تابش متفاوت به درون بافت‌های نرم نفوذ کرده و انرژی را به‌طور مستقیم به سلول‌های بافت آسیب‌دیده منتقل می‌کند. اثر این انرژی می‌تواند برای ترمیم آسیب‌های پوست، عضلات، رباط‌ها، تاندون‌ها، اعصاب، غضروف‌ها و استخوان‌ها مناسب باشد. این لیزر به‌وسیله‌ی ابزارهای مخصوصی به بافت‌ها منتقل شده و می‌تواند تا عمق بافت نفوذ کند.

نور لیزر در بدن ما چه کاری انجام می‌دهد؟


زمانی که انرژی نور از پوست عبور کرده و به منطقه‌ی هدف می‌رسد، جذب شده و با عناصر حساس به نور در سلول‌ها واکنش می‌دهد. زمانی که سلول‌ها این انرژی نور را دریافت می‌کنند، وقایعی در درون آن‌ها اتفاق می‌افتد که درنهایت منجر به ترمیم بافت آسیب‌دیده، کاهش درد، التهاب و آدم و به‌طورکلی کوتاه‌تر شدن مدت‌زمان موردنیاز برای ترمیم با افزایش متابولیسم درون‌سلولی خواهد شد. نور لیزر:

  • تولید ATP را تحریک می‌کند. ATP مولکولی حامل انرژی است. سلول‌ها از این انرژی برای وارد کردن مواد موردنیاز و دفع مواد زائد استفاده می‌کنند. افزایش این انرژی در درون سلول می‌تواند بازسازی تمامی ساختارهای بدن ازجمله عضلات، تاندون‌ها، رباط‌ها و غیره را تسریع کند.
  • تولید کلاژن را تحریک می‌کند. کلاژن پروتئینی است که در کل بدن ما یافت شده و وجود آن برای جایگزینی بافت‌های پیر و ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده ضروری است. تولید سریع‌تر کلاژن باعث می‌شود تا بافت اسکار کم‌تری در بدن ایجاد شود.
  • درد را کاهش می‌دهد. اشعه‌ی لیزر اثر مفید قابل‌توجهی بر روی سلول‌های عصبی داشته و می‌تواند پیام‌های درد مخابره شده توسط عضلات، تاندون‌ها و رباط‌های ملتهب به‌طرف مغز را مسدود کند.
  • فعالیت دستگاه لنفاوی را بیشتر می‌کند. این دستگاه سیستمی از بدن است که مایعات آن را فیلتر می‌کند. با ایجاد آسیب، رگ‌های لنفی پاره شده و تورم ایجاد می‌شود. نور لیزر این رگ‌های پاره شده را ترمیم کرده و می‌تواند سریعاً تورم را کاهش دهد.
  • آنژیوژنز یا رگ زایی را بیشتر می‌کند. به هنگام ایجاد آسیب، رگ‌های خونی میکروسکوپی پاره شده و تورم و کبودی ایجاد می‌شود. نور لیزر فرایند بازسازی این رگ‌ها را تحریک کرده و گردش خون موردنیاز برای ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده را تأمین می‌کند.
  • سطح سروتونین و اندورفین در خون را افزایش می‌دهد. سروتونین یک انتقال‌دهنده‌ی عصبی قدرتمند در مغز است. سطح سروتونین به هنگام افسردگی کاهش پیدا می‌کند. اندورفین مواد طبیعی “مورفین مانند” در درون مغز هستند که در زمان فعال شدن می‌توانند درد را کاهش دهند.

مزایای بالقوه‌ی لیزر سرد


 لیزر درمانی سرد یک روش درمانی بدون جراحی است بدین معنی که انجام آن نیازی به ایجاد بریدگی ندارد. به همین دلیل، مدت‌زمان موردنیاز برای بهبودی پس از انجام این روش کوتاه است.برای انجام لیزر درمانی نیازی به استفاده از داروی خاصی نیست و بسیاری از بیماران ترجیح می‌دهند دارو مصرف نکنند. مطالعات تا به امروز نشان داده‌اند که لیزر درمانی درصورتی‌که به شکل صحیح و توسط پزشک متخصص انجام شود، عوارض جانبی جدی به همراه نخواهد داشت.

چه عارضه‌هایی با استفاده از لیزر درمان می‌شوند؟


لیزر سرد می‌تواند تمامی انواع سلول‌ها ازجمله سلول‌های عضلانی، رباط‌ها، غضروف‌ها، اعصاب و غیره را تحریک کند. بنابراین تعداد زیادی از عارضه‌های پزشکی را می‌توان با کمک لیزر درمان کرد. برخی از عارضه‌هایی که به‌طورمعمول با استفاده از لیزر درمان می‌شوند عبارت‌اند از:

آسیب‌های اسکلتی عضلانی

  • تاندونیت (مثال: روتاتور کاف شانه، آرنج تنیس‌بازان، آرنج گلف بازان)
  • کشیدگی رباط، کشیدگی عضلانی و یا کشیدگی تاندون
  • بورسیت
  • کمردرد
  • گردن درد
  • درد پایین کمر
  • زانودرد
  • فتق دیسک کمر
  • درد آرتروز
  • استئوآرتریت
  • آرتریت روماتوئید
  • سندرم کارپال تونل
  • درد فیبرومیالژی
  • آسیب‌های ناشی از فشار بیش‌ازحد (مثال: مچ و کف دست)
  • فاسئیت پلانتار (مثال: کف و پاشنه‌ی پا)
  • کوفتگی / هماتوم
  • آسیب عصبی
  • سندرم مفصل گیجگاهی فکی یا TMJ (درد فک و صورت)

عارضه‌های پوستی

  • ترمیم زخم‌ها (در اثر آسیب و یا انجام عمل جراحی)
  • بافت اسکار یا جای زخم (اسکار ضخیم یا کلوئید)
  • ضایعه‌های دیابتی پوست
  • ضایعه‌های مربوط به آترواسکلروز (گردش خون نامناسب)

جلسه‌ی لیزر درمانی در کلینیک فیزیوتراپی پیشرفته‌ی دکتر سعادتی


لیزر سرد دستگاهی قابل‌حمل است که توسط متخصصین ما استفاده شده و معمولاً هم‌اندازه‌ی یک چراغ‌قوه است. این دستگاه بسته به اندازه‌ی محل مورد درمان و شدت لیزر مورد استفاده، به‌طور مستقیم به مدت 30 ثانیه تا چندین دقیقه بر روی منطقه‌ی آسیب‌دیده قرار داده می‌شود.در طول این زمان، فوتون‌های غیر گرمایشی نور که از اشعه‌ی لیزر ساطع می‌شوند از لایه‌های پوست عبور می‌کنند (درم، اپیدرم و لایه‌های زیرپوستی مانند لایه‌ی چربی قرار گرفته در زیر پوست). اشعه‌ی لیزر در توان 90 میلی وات و طول‌موج 830 نانومتر این توانایی را دارد که تا عمق 2 تا 5 سانتی‌متری پوست نفوذ کند.

نتیجه‌ی حاصل از جلسات لیزر درمانی


لیزر فیزیوتراپی درد را کاهش داده و تورم را در مفاصل آسیب‌دیده از بین می‌برد. لیزر تراپی می‌تواند به بیماران مسن مبتلا به آرتروز مزمن و ورزشکاران جوان مبتلا به کشیدگی حاد مفصل و عضلات کمک کند. معمولاً پس از انجام تشخیص، یک برنامه‌ی درمانی شامل 5 تا 8 جلسه توسط متخصص ما برای فرد مبتلا تجویز می‌شود. در حدود 10 درصد از افراد پاسخ سریعی به لیزر تراپی نشان داده و آثار آن که کاهش درد و تورم هستند، به‌سرعت در بدن آن‌ها ظاهر می‌شود. معمولاً بیمار پس از گذشت 3 تا 4 جلسه‌ی درمانی متوجه تغییرات خفیفی می‌شود و سپس 80 تا 85 درصد از افراد تا حد زیادی بهبود پیدا می‌کنند. تعداد کمی از بیماران پس از تنها 2 تا 3 جلسه‌ی لیزر تراپی اثرات شدید را مشاهده می‌کنند که چندان معمول نیست.

موارد عدم استفاده


لیزر درمانی نباید بر روی هیچ ضایعه‌ی مشکوک به سرطانی مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین نباید از این روش بر روی تیروئید، زنان باردار و به‌طور مستقیم بر روی چشم استفاده کرد چراکه اشعه‌ی لیزر می‌تواند باعث آسیب دائمی به چشم شود.توصیه می‌شود زنان باردار این روش درمانی را استفاده نکنند چراکه اثرات آن بر روی نوزاد متولد نشده هنوز مشخص نشده‌اند. پزشک و بیمار هر دو باید به هنگام انجام این روش درمانی از عینک‌های ایمنی مخصوص استفاده کنند تا اشعه‌ی لیزر به‌طور مستقیم با چشم آن‌ها برخورد نکند.

سؤالات رایج


آیا لیزر درمانی دردناک است؟

لیزر درمانی به‌خودی‌خود دردناک نبوده و تنها برخی از افراد به هنگام تماس دستگاه با بدنشان احساس “گرما” بر روی پوست خود می‌کنند.

یک جلسه‌ی درمانی چقدر زمان نیاز دارد؟

مدت‌زمان معمول برای انجام یک جلسه‌ی درمانی، بسته به اندازه‌ی منطقه‌ی مورد درمان بین 2 تا 10 دقیقه می‌باشد. عارضه‌های حاد ممکن است به‌صورت روزانه تحت درمان قرار بگیرند به‌خصوص اگر با درد شدید همراه باشند. عارضه‌های مزمن معمولاً زمانی که جلسات درمانی 2 تا 3 بار در هفته انجام می‌شوند پاسخ بهتری می‌دهند. برنامه‌ی درمانی مورد استفاده به‌صورت شخصی برای هر فرد طراحی می‌شود.

چند جلسه‌ی درمانی لازم است؟

این مورد به نوع عارضه‌ی مورد درمان بستگی دارد. برای برخی از عارضه‌های حاد، 2 تا 6 جلسه‌ی درمانی کفایت می‌کند. عارضه‌های مزمن‌تر ممکن است 10 تا 15 جلسه‌ی درمانی را لازم داشته باشند. عارضه‌هایی چون آرتروز شدید ممکن است برای کنترل درد نیاز به انجام مداوم لیزر درمانی داشته باشند.

آیا نتایج ایجادشده دیرپا هستند؟

هدف از انجام لیزر درمانی، بهبودی بوده و هدف آن پوشاندن و ماسک گذاشتن بر روی یک عارضه نیست. زمانی که پس از انجام این روش درمانی حال بهتری پیدا کردید، علت آن بهبودی شماست. بنابراین نتایج این روش درمانی به‌صورت طولانی‌مدت بوده و دیرپا هستند.

آیا می‌توان لیزر تراپی را همراه با دیگر روش‌های درمانی مورد استفاده قرار داد؟

بله، لیزر درمانی حتی زمانی که همراه با دیگر روش‌های درمانی انجام می‌شود می‌تواند مؤثرتر باشد. این روش‌ها عبارت‌اند از فیزیوتراپی، روش‌های درمانی، ماساژ، تحرک بخشی به بافت‌های نرم و عمل جراحی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید