بازدیدها: 0

دکتر فیزیوتراپی متخصصی است که با استفاده از ابزار فیزیکی به ارزیابی، تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری‌ و ناتوانی می‌پردازد. دکتر فیزیوتراپی در زمینه حرکت و عملکرد اندام‌های بدن تخصص دارد و به بیماران کمک می‌کند تا بر اختلال‌های حرکتی که ممکن است مادرزادی باشند یا پس از تصادف یا آسیب‌دیدگی یا در نتیجه بالا رفتن سن یا دیگر رخدادهای سرنوشت‌ساز به وجود آمده باشند، غلبه کنند. تکنیک‌های درمان فیزیوتراپی شامل حرکات اصلاحی برای تقویت اندام‌ها، سهولت حرکت، افزایش بنیه، متحرک‌سازی مفصل جهت کاهش خشکی و سفتی و تسکین درد و استفاده از جریان برق برای رفع درد می‌شود.

کلینیک فیزیوتراپی پیشرفته شمیم  با ارائه فناوری جدید  به بیماران خود برای درمان انواع بیماری ها، از جمله اختلالات مفصلی و عضلانی، شکستگی استخوان، آسیب های ورزشی و شرایط درد مزمن اقدامات درمانی موثری را انجام می دهد.

هدف فیزیوتراپی چیست؟


فیزیوتراپی درمانی مبتنی بر فیزیولوژی، علوم اعصاب و آناتومی بدن است. هدف درمان فیزیوتراپی ساده است، فیزیوتراپی به منظور بازیابی عملکرد مناسب بدن، کمک به ازسرگیری فعالیت‌های معمول و کاهش خطر آسیب‌دیدگی در آینده انجام می‌شود.

در حالی که دیگر شاخه‌های پزشکی برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها بر تجویز دارو و جراحی تکیه دارند، فیزیوتراپی از روش‌های فیزیکی مانند ماساژ، حرکت و ورزش بهره می‌گیرد. از فیزیوتراپی می‌توان برای درمان آسیب‌های خاص استفاده کرد یا آن را برای بهبود سلامت عمومی به کار گرفت.

انواع فیزیوتراپی


فیزیوتراپی درمانی موثر برای انواع عارضه‌ها است که دوران نقاهت بعد از جراحی‌های مختلف را نیز کاهش می‌دهد.

دکتر فیزیوتراپی ممکن است در زمینه‌های مختلفی از قبیل طب ورزشی، طب اطفال و طب زنان تخصص داشته باشد؛ در هر یک از این زمینه‌ها سه حوزه اصلی فعالیت وجود دارد که عبارتند از:

  • عضلانی ـ اسکلتی: متخصص فیزیوتراپی ارتوپدی در این حوزه فعالیت دارد و به درمان عارضه‌هایی مانند کشیدگی و پارگی رباط، تاندون و عضله، کمر درد، آرتریت، بی‌اختیاری، بورسیت، مشکلات مربوط به حالت اندامی، آسیب‌های ورزشی و شغلی و کاهش توانایی حرکتی می‌پردازد. توانبخشی پس از جراحی نیز در این دسته قرار می‌گیرد.
  • عصبی: متخصصین این حوزه به درمان اختلال‌های سیستم عصبی شامل سکته مغزی، ضایعات نخاعی، آسیب‌های مغزی اکتسابی، ام اس و بیماری پارکینسون می‌پردازند.
  • کاردیوتوراسیک: متخصصین این حوزه به درمان آسم، برونشیت مزمن، آمفیزم و دیگر اختلال‌های قلبی ـ تنفسی می‌پردازند.

مزایای مراجعه به دکتر فیزیوتراپی

بهترین مزیت فیزیوتراپی این است که متخصصین فیزیوتراپی رویکردی فردی را برای درمان هر بیمار اتخاذ می‌کنند، به ایجاد یک طرح درمان کلی برای بیماران بسنده نمی‌کنند و طرح درمان منحصربه فردی را مطابق با شرایط هر بیمار تهیه می‌کنند.

پزشکی مدرن امروزی بیماران را به بهره‌گیری از فیزیوتراپی تشویق می‌کند و اغلب پزشکان بیماران را به دکتر فیزیوتراپی ارجاع می‌دهند.

فیزیوتراپی مزایای متعدد دارد و از جهات بسیار برای بدن انسان مفید است.

کنترل درد

فیزیوتراپی برای مدیریت درد مفید است. بدن دردهای استخوانی و عضلانی بسیاری را به علل مختلف تجربه می‌کند. درمان فیزیوتراپی با هدف کاهش درد و رفع علت اصلی درد انجام می‌شود. به بیماران توصیه می‌شود که تمرین‌های فیزیوتراپی را به طور منظم انجام بدهند تا دردشان در حد چشمگیری کم شود.

بهبود تعادل و پیشگیری از زمین خوردن

وقتی فیزیوتراپی را شروع می‌کنید، دکتر فیزیوتراپی خطر زمین خوردن را ارزیابی می‌کند. چنانچه مستعد زمین خوردن باشید، متخصص تمرین‌هایی را برای بهبود تعادل و کاهش خطر زمین خوردن توصیه می‌کند و درمان‌هایی را برای تسکین درد مفصل انجام می‌دهد.

افزایش توانایی حرکتی

فیزیوتراپی برای افزایش توانایی حرکتی مفید است. توانایی حرکتی بدن به دلایل بروز بیماری‌های مختلف در سنین متفاوت کاهش می‌یابد. ما غالباً نمی‌توانیم از حداکثر توانایی خود برای نشستن، ایستادن یا انجام حرکات کششی استفاده کنیم. این مشکل توسط دکتر فیزیوتراپی حل می‌شود. متخصص فیزیوتراپی طرح درمان خاص هر بیمار را تهیه می‌کند تا توانایی حرکتی با انجام آن بهبود یابد.

اجتناب از جراحی

فیزیوتراپی از طریق کمک به تسریع دوران التیام و بهبود سلامت جسمی ضروت انجام جراحی را از بین می‌برد. جراحی غالباً تنها راه‌حل ممکن برای مداوای بیماری به نظر می‌رسد. اما متخصصین فیزیوتراپی نهایت سعی خود را می‌کنند تا از جراحی جلوگیری کنند و به این منظور درمان‌ها و مداخله‌های گوناگونی را به کار می‌برند.

پیشگیری از آسیب‌دیدگی

فیزیوتراپی می‌تواند از آسیب‌دیدگی پیشگیری کند. اگر دقت کرده باشید، تمام تیم‌های ورزشی مبلغ قابل توجهی از بودجه خود را برای استخدام یک متخصص فیزیوتراپی تمام وقت صرف می‌کنند. متخصص فیزیوتراپی زمان بسیاری را به آماده‌سازی بازیکنان اختصاص می‌دهد تا به این ترتیب از آسیب‌دیدگی آنها جلوگیری کرده باشد.

بیماران قلبی که دچار سکته مغزی شده‌اند، غالباً برای درمان به دکتر فیزیوتراپی مراجعه می‌کنند. متخصص فیزیوتراپی به این  بیماران کمک می‌کند تا بخش‌هایی از بدنشان را که در اثر سکته مغزی فلج شده است، دوباره حرکت بدهند.

پیشگیری از بیماری

حرکات و تمرین‌های ایروبیک مختلفی در درمان فیزیوتراپی جهت پیشگیری از بروز بیماری‌هایی مانند دیابت و عارضه‌های قلبی ـ عروقی به بیماران آموزش داده می‌شود.

فیزیوتراپی غالباً از زمین خوردن و مشکلات ناشی از افزایش سن جلوگیری می‌کند. توانایی حرکتی و حفظ تعدل اکثر انسان‌ها به مرور زمان کاهش می‌یابد. فیزیوتراپی راهکارهای موثری برای رفع این مشکلات دارد.

مدیریت سلامت بانوان

فیزیوتراپی به مدیریت سلامت بانوان در دوران بارداری، سرطان سینه، بی‌اختیاری مدفوع، فیبرومیالژی و لنف ادم کمک می‌کند. فیزیوتراپی دردهای کودکان دچار فلج مغزی را تسکین می‌دهد و متخصص فیزیوتراپی آموزش‌های لازم را به خانواده کودکان می‌دهد تا بتوانند درمان را در خانه دنبال کنند.

فیزیوتراپی به طور کلی درمان جایگزین ایمنی است که نتایج رضایتبخشی را ظرف سال‌های گذشته به دست داده است.

کنترل دیابت و عارضه‌های عروقی

ورزش نقش مهمی در کنترل دیابت و میزان قند خون دارد. به علاوه بیماران دیابتی در ناحیه پا دچار مشکلات حسی می‌شوند.

دکتر فیزیوتراپی تمرین‌های موثری را به بیماران دیابتی آموزش می‌دهد و به آنها یاد می‌دهد که چطور مراقب پایشان باشند تا در آینده دچار مشکل نشوند.

کنترل مشکلات ناشی از بالا رفتن سن

هرچه سن بالاتر می‌رود، احتمال ابتلا به مشکلاتی مانند پوکی استخوان یا بیماری‌های التهابی مفصلی نیز بیشتر می‌شود و در نتیجه نقش دکتر فیزیوتراپی مهم‌تر می‌شود. متخصص فیزیوتراپی در بهبود بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان، تسهیل دوران نقاهت بعد از جراحی تعویض مفصل و مدیریت عارضه‌های مفصلی به کمک بیماران می‌آید.‌

مدیریت بیماری‌های قلبی و ریوی

بیمارانی که دوران توانبخشی قلبی را بعد از حمله قلبی یا عمل جراحی به اتمام می‌رسانند، باید فیزیوتراپی را از این پس در برنامه روزمره خود قرار بدهند.

فیزیوتراپی به بیماران ریوی کمک می‌کند تا کیفیت زندگیشان را از طریق انجام دادن تمرین‌های تقویتی، آماده‌سازی و تنفسی بهبود دهند و تمام مایعات جمع شده در ریه بیماران را تخلیه می‌کند.

بهبود بعد از سکته مغزی

از دست دادن بخشی از توانایی حرکتی و عملکردی بعد از سکته مغزی کاملاً عادی است. دکتر فیزیوتراپی به بیماران سکته مغزی کمک می‌کند تا بخش‌های ضعیف بدنشان را تقویت کنند و تعادل، سرعت و توانایی حرکت را بازیابند.

به علاوه ورزش توانایی بیماران سکته مغزی را برای راه رفتن و بالا و پایین رفتن از تخت افزایش می‌دهد تا بیمار استقلال خود را تاحدی بازیابد.

دکتر فیزیوتراپی چه کسانی را درمان می کند؟


دکتر فیزیوتراپی چه کسانی را درمان می کند

فیزیوتراپی عمدتاً برای درمان مشکلات عضلانی ـ اسکلتی، شامل طیف وسیعی از آسیب‌های شغلی و ورزشی به کار برده می‌شود. اگر حین ورزش کردن یا کار به دلیل انجام دادن حرکات مکرر به روش نامناسب یا بلند کردن بار سنگین آسیب دیده باشید، متخصص فیزیوتراپی می‌تواند کمک موثری به درمان این آسیب‌دیدگی بکند.

پژوهش‌های گسترده‌ای در زمینه بهره‌گیری از فیزیوتراپی برای درمان مشکلات عضلانی ـ اسکلتی انجام شده است. برای مثال مطالعات متعدد نشان داده است که فیزیوتراپی برای درمان آسیب‌های مفصلی و تسکین درد کمر، گردن، شانه، زانو، مچ دست و مچ پا موثر است. همچنین فیزیوتراپی غالباً برای تسریع توانبخشی بعد از جراحی تجویز می‌شود.

آشنایی با تکنیک‌های فیزیوتراپی

متخصصین فیزیوتراپی از تکنیک‌های مختلف برای افزایش قدرت و توانایی حرکتی بیماران بهره می‌گیرند. تکنیک‌های فیزیوتراپی را به طور کلی می‌توان به سه گروه تقسیم کرد.

درمان دستی

بهترین دکترهای فیزیوتراپی بافت‌های بدن را با استفاده از دستانشان به روشی دستکاری می‌کنند که بیمار از مزایای تسکین درد، بهبود گردش خون و کاهش تنش در بخش‌های مختلف بدن برخوردار شود.

آموزش

هرچند درمان‌های دستی معجزه می‌کنند، اما نباید از یاد ببریم که متخصصین فیزیوتراپی گنجینه ارزشمندی از آموزش و توصیه‌های گوناگون را در اختیار دارند. یک متخصص فیزیوتراپی خوب می‌تواند توصیه‌های ورزشی و تغذیه‌ای مناسبی را ارائه دهد، عادت‌های مربوط به حالت اندامی را اصلاح کند و درباره روش صحیح انجام فعالیت‌های روزمره راهنماییتان کند.

حرکت

سومین دسته از مداخله‌های فیزیوتراپی تمرین‌هایی است که متخصص برای بهبود توانایی حرکتی و عملکردی به بیماران آموزش می‌دهد. این تمرین‌ها بخش آسیب دیده بدن را تقویت می‌کند، زیست مکانیک بدن را بهبود می‌دهد و به بیمار اجازه می‌دهد تا به روشی ایمن به تدریج به سطح عملکردی و ورزشی قبل از آسیب‌دیدگی بازگردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید