بازدیدها: 74

مفصل آرنج می‌تواند فشار زیادی را متحمل شود ولی آسیب‌های ایجاد شده در این ناحیه از بدن متعدد بوده و می‌تواند افرادی از هر گروه سنی و سبک زندگی را درگیر کند. شایع‌ترین علت ایجاد درد در مفصل آرنج، استفاده‌ی بیش ‌از حد از این مفصل است که ممکن است در هنگام ورزش کردن، فعالیت‌های تفریحی و یا در محل کار ایجاد شود. ورزش‌هایی که به‌طور شایع باعث آسیب دیدن آرنج می‌شوند عبارت‌اند از آرنج گلف بازان و آرنج تنیس‌بازان.

عارضه‌های تخریبی مثل تاندونیت، بورسیت یا آرتروز آرنج، شکستگی، دررفتگی یا آسیب دیدن اعصاب در اثر سوانح رانندگی نیز می‌توانند باعث ایجاد درد آرنج شوند. تشخیص صحیح عارضه برای درمان مناسب آن و بازگشتن فرد به فعالیت‌های طبیعی خود امری ضروری است. فیزیوتراپی، و تمرینات توان‌بخشی می‌توانند به‌ منظور تسکین درد و درمان عارضه مورد استفاده قرار بگیرند.

متخصصین ما در کلینیک فیزیوتراپی پیشرفته دکتر سعادتی با کمک روش‌های درمانی فیزیوتراپی سعی می‌کنند تا درد آرنج شما را کاهش دهند. این روش‌ها عبارت‌اند از: اولتراسوند، الکتروتراپی، ماساژ درمانی، درمان دستی، روش‌های درمانی کایروپراکتیک، استئوپاتی، شاک‌ویو تراپی و ورزش‌های کششی و تقویتی که به شما کمک می‌کنند تا قدرت و تحرک‌پذیری طبیعی بدن خود را بازیافته و به فعالیت‌ها و ورزش‌های مورد علاقه بازگردید. جهت مشاوره با متخصصین ما و آگاهی از درمان‌های مناسب برای درمان درد آرنج ناشی از انواع مشکلات و یا رزرو نوبت می‌توانید با شماره‌های 02126722003  و 02126722004 تماس حاصل فرمایید.

علل ایجاد درد  آرنج


آرنج تنیس‌بازان

تنیس البو یا آرنج تنیس‌بازان به التهاب تاندون‌هایی گفته می‌شود که عضلات ساعد را به بخش خارجی مفصل آرنج متصل می‌کنند. هر گونه استفاده‌ی شدید از آرنج همراه با گرفتن مکرر اجسام و بلند کردن آن‌ها می‌تواند باعث ایجاد این عارضه شود. علائم درد آرنج ناشی از این عارضه عبارت‌اند از درد و ضعف به هنگام استفاده از آرنج آسیب‌دیده و درد مزمن.

آرنج گلف بازان

عارضه‌ی آرنج گلف بازان زمانی ایجاد می‌شود که تاندون‌های متصل‌کننده‌ی عضلات ساعد به استخوان داخلی آرنج دچار التهاب می‌شوند. همانند تنیس البو، این التهاب نیز به دلیل حرکات مکرر و استفاده‌ی بیش ‌از حد ایجاد می‌شود. ازجمله علائم این عارضه می‌توان به درد در بخش داخلی مفصل آرنج اشاره کرد.

بورسیت آرنج

بورسیت به التهاب در کیسه‌های کوچک حاوی مایع (بورس) گفته می‌شود که وظیفه‌ی ضربه‌گیری را در مناطق بین تاندون و استخوان‌ها بر عهده دارند. بورس استخوان آرنج وظیفه‌ی ضربه‌گیری خود را در محل بین استخوان تیز پشت آرنج و پوست روی آن ایفا می‌کند. درصورتی‌که بورس مورد تحریک واقع شود، مایع درون آن افزایش یافته و بورسیت بروز می‌کند. از جمله علائم این عارضه می‌توان به درد در مفصل آرنج و درد به هنگام حرکت دادن آرنج اشاره کرد.

پارگی تاندون عضله‌ی دو سر بازو

زمانی که تاندون متصل‌کننده‌ی عضله‌ی دو سر جلوی بازو به استخوان‌های آرنج پاره می‌شود، چرخاندن کف دست به سمت بالا دشوار شده و ممکن است غیرممکن شود. پارگی تاندون عضله‌ی دو سر بازو زمانی رخ می‌دهد که نیروی زیادی صرف صاف کردن دست فرد شده ولی خود فرد در مقابل آن مقاومت نشان دهد.

آرتروز آرنج

آرنج شما ممکن است همانند هر مفصل دیگری در بدن، درگیر انواع مختلفی از آرتروز شود. استئوآرتریت شایع‌ترین نوع آرتروز بوده و می‌تواند تنها مفصل آرنج و یا تعدادی از مفاصل بدن را درگیر کند. این عارضه علل زیادی داشته و در صورتی‌که شما قبلاً به آرنج خود آسیب رسانده‌اید احتمال بروز آن افزایش پیدا می‌کند. برای مثال، شکستگی در استخوان‌های مفصل آرنج می‌تواند احتمال بروز آرتروز در آن را افزایش دهد. آرتریت روماتوئید نیز به‌ طور شایع مفاصل بدن را درگیر می‌کند. علائم این عارضه عبارت‌اند از درد در بخش خارجی مفصل آرنج و درد در هر دو آرنج.

سندرم تونل کوبیتال

سندرم تونل کوبیتال به التهاب عصب اولنار در دست گفته می‌شود که باعث بی‌حسی یا ضعف در ناحیه‌ی کف دست می‌شود. عصب اولنار، حس انگشت کوچک و نیمی از انگشت حلقه را تأمین می‌کند. علائم این عارضه عبارت‌اند از درد در آرنج و خارش و بی‌حسی در انگشتان.

دررفتگی آرنج

دررفتگی مفصل آرنج معمولاً شیوع کمی دارد. این عارضه معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که فرد زمین‌خورده و نیروی واردشده از طریق دست به مفصل آرنج منتقل شود. دررفتگی انواع مختلفی دارد که می‌توان به انواع ساده، پیچیده و شدید آن اشاره کرد که در نوع شدید دررفتگی، ممکن است به عروق خونی و اعصاب اطراف مفصل نیز آسیب واردشده باشد. از جمله علائم این عارضه می‌توان به درد آرنج و بازو اشاره کرد.

تشخیص


اکثر عارضه‌های مربوط به آرنج را می‌توان پس از یک معاینه‌ی ساده و احتمالاً بدون نیاز به آزمایشات خاص، تشخیص داده و به درمان آن‌ها پرداخت.

  • عکس‌برداری با اشعه‌ی ایکس می‌تواند اشکال غیرطبیعی استخوان و مناطقی که در آن‌ها سطوح داخلی مفاصل ساییده شده‌اند را نشان دهد.
  • اسکن اولتراسوند یا اسکن MRI ممکن است برای تشخیص یا رد یک مورد تشخیص داده‌شده‌ی خاص لازم باشند.

درمان درد آرنج


استراحت

استراحت دادن به دست و بالا نگه‌داشتن آن تا جایی که امکان داشته باشد (می‌توانید دست خود را بر روی یک بالش قرار دهید) می‌تواند به کاهش درد و تورم کمک کند.

استفاده از یخ

نگه‌داشتن یک کمپرس سرد (می‌توانید یک بسته نخودفرنگی منجمد را نیز در یک حوله بپیچید) بر روی آرنج به مدت 15 تا 20 دقیقه هر چند ساعت یک بار برای چند روز اول پس از آسیب.

دارودرمانی

استفاده از داروهای مسکن درد بدون نیاز به نسخه مانند پاراستامول به ‌منظور رهایی از درد و داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) مثل ایبوپروفن و آسپرین برای کمک به کاهش درد و التهاب.

تزریق استروئید

در صورتی ‌که بیش از 6 هفته به عارضه‌ی تنیس البو مبتلا بوده‌اید و یا به ‌نوعی آرتروز التهابی در آرنج مانند روماتیسم مفصلی مبتلا هستید، پزشک می‌تواند از روش تزریق استروئید به مفصل استفاده کند.

استفاده از بریس و ثابت‌سازی

بریس آرنج یکی از روش‌های رایج برای کمک به درمان توان‌بخشی آرنج است. انواع مختلفی از بریس‌های آرنج وجود دارند که در دور ساعد بسته می‌شوند.

روش‌های درمانی استئوپاتیک و کایروپراکتیک

روش‌های درمانی استئوپاتیک و روش‌های درمانی کایروپراکتیک هر دو با برداشتن فشار از روی مفصل آرنج، عضلات، اعصاب و فاسیا کار می‌کنند و به بافت‌ها اجازه می‌دهند تا خود را ترمیم کنند. روش‌های درمانی استئوپاتیک نه‌تنها با مفصل آرنج کار می‌کند بلکه، بافت‌ها، زخم‌ها، فاسیاها و مایعات را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

فیزیوتراپی و ورزش

فیزیوتراپی می‌تواند با بازیابی قدرت آرنج و جلوگیری از بازگشت عارضه مفید واقع شود. فیزیوتراپیست به شما کمک می‌کند تا با استفاده از ورزش‌های مخصوص، انعطاف‌پذیری آرنج خود را حفظ کرده یا آن را افزایش دهید. شما باید حداقل یک بار در روز ورزش‌های کششی را برای آرنج خود انجام داده و تمرینات عمومی دامنه‌ی حرکتی را نیز به‌ منظور جلوگیری از ایجاد گرفتگی انجام دهید. همچنین ورزش‌های تقویتی عضلات دو سر و سه سر بازو با وزنه‌های سبک یا طناب‌ها کشی توسط فیزیوتراپیست به شما پیشنهاد خواهند شد.

شاک‌ویو تراپی

شاک‌ویو تراپی خارجی (ESWT) می‌تواند تا حد زیادی درد آرنج را تسکین داده و آن را از بین ببرد. در این روش، منطقه‌ی آسیب‌دیده‌ی آرنج تحت اثر با امواج صوتی پرانرژی (شاک ویو) قرار می‌گیرد. د رنتیجه بدن نوعی پاسخ ترمیمی قوی ایجاد کرده و متابولیسم موضعی، رشد مویرگ‌ها و نرخ بازسازی بافت‌ها افزایش پیدا می‌کند.

اولتراسوند تراپی

با گذر کردن امواج اولتراسوند از دستگاه به ‌طرف پوست، این امواج باعث ایجاد لرزش در بافت‌های اطراف آرنج می‌شوند، به ‌خصوص آن‌هایی که شامل کلاژن می‌باشند. این لرزش باعث تولید گرما در بافت‌ها و افزایش خاصیت ارتجاعی بافت‌هایی چون رباط، تاندون، بافت اسکار و کپسول‌های لیفی مفصل آرنج می‌شود.

الکتروتراپی

تحریک الکتریکی اعصاب از طریق پوست (TENS) درد آرنج را عموماً با تحریک مکانیسم درد تسکین می‌دهد. زمانی که بافت آرنج آسیب می‌بیند، بافت اعصاب مخابره کننده‌ی درد در منطقه تحریک ‌شده و با افزایش حساسیت این اعصاب، احساس درد در منطقه بیشتر می‌شود. تحریک این اعصاب می‌تواند پیام‌های درد منطقه را خنثی کند.

لیزر درمانی سرد

لیزر درمانی می‌تواند برای درمان همه‌ی انواع آسیب‌های آرنج و برای کاهش درد، رفع گرفتگی‌های عضلانی و التهاب و تحریک تولید مثل سلولی مورد استفاده قرار بگیرد. به نظر می‌رسد که بهترین کاربرد لیزر درمانی در آسیب‌های تاندون‌ها و آسیب‌هایی چون، بورسیت آرنج، تنیس البو و آرنج گلف بازان می‌باشد.

طب سوزنی

طب سوزنی یک روش درمانی تائید شده‌ی فیزیوتراپی است که می‌تواند درد در قسمت‌های داخلی و خارجی آرنج همراه با التهاب آرنج ناشی از تاندونیت، آرتروز، تنیس البو و غیره را درمان کند.

1 دیدگاه. همین الان خارج شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید