بازدیدها: 98
افسردگی مزمن یک مشکل رایج سلامتی است که علائم افسردگی می تواند برای مدت طولانی، اغلب دو سال یا بیشتر باقی بماند. کسانی که از این اختلال روانی رنج می برند همچنین ممکن است دوره هایی از افسردگی اساسی را تجربه کنند ،که گاهی اوقات “افسردگی مضاعف” نامیده می شود. در حالی که افسردگی مزمن به اندازه افسردگی اساسی ناتوان کننده نیست، می تواند شما را از بهترین احساس و عملکرد بهینه باز دارد. این اختلال شایع می تواند در دوران کودکی یا بزرگسالی شروع شود و به نظر می رسد در زنان شایع تر است.
متخصصین ما در کلینیک فیزیوتراپی پیشرفته دکتر سعادتی از درمان تحریک مغناطیسی مغز (TMS) و تحریک مکرر مغناطیسی مغز (rTMS) برای درمان افسردگی مزمن ، سردردهای میگرنی و عوارض سکته مغزی ، ام اس، پارکینسون و … بهره میگیرند. برای رزرو نوبت در کلینیک پیشرفته دکتر سعادتی میتوانید با شماره تلفنهای 02126722003 – 02126722004 تماس حاصل فرمایید.
علائم افسردگی مزمن
- غمگینی یا خلق افسرده در بیشتر اوقات روز یا تقریباً هر روز
- از دست دادن لذت از چیزهایی که زمانی برای فرد لذت بخش بودند
- خستگی یا از دست دادن انرژی بدون دلیل خاصی و یا انجام فعالیت بدنی سنگین
- احساس ناامیدی یا بی ارزشی یا احساس گناه مفرط
- تغییر عمده در وزن (افزایش یا کاهش بیش از 5 درصد وزن در یک ماه) یا اشتها
- اختلال خواب که می تواند به صورت بی خوابی و یا افزایش زمان خواب مشخص شود.
- بی قراری روحی و جسمی
- مشکلات تمرکز یا تصمیم گیری که در تقریبا در تمام روزها دیده می شود.
- افکار مکرر مرگ یا خودکشی، طرح خودکشی یا اقدام به خودکشی
دلایل افسردگی مزمن
کارشناسان مطمئن نیستند که چه چیزی باعث افسردگی مزمن می شود. ژن ها ممکن است نقش داشته باشند، اما بسیاری از افراد مبتلا، سابقه خانوادگی افسردگی ندارند، و سایر افراد با سابقه خانوادگی مشکل افسردگی نخواهند داشت. عملکرد غیر طبیعی در مدارهای مغزی یا مسیرهای سلول عصبی که نواحی مختلف مغز را به هم متصل میکنند و خلق و خو را تنظیم میکنند نیز در این امر دخیل هستند. استرس های اصلی زندگی، بیماری های مزمن مانند سرطان، داروها، و مشکلات روابط یا کاری نیز ممکن است شانس ابتلا به این اختلال را در افرادی که از نظر بیولوژیکی مستعد ابتلا به افسردگی هستند، افزایش دهند.
روشهای تشخیص
یک متخصص سلامت روان به طور کلی تشخیص را بر اساس علائم فرد انجام می دهد. در مورد افسردگی مزمن، این علائم برای مدت طولانی تری ادامه خواهند داشت و شدت کمتری نسبت به بیماران مبتلا به افسردگی شدید دارند.
برای تشخیص پزشک شما باید مطمئن شود که علائم ناشی از یک وضعیت فیزیکی مانند کم کاری تیروئید نیست.
اگر افسرده هستید و علائم افسردگی بیش از دو هفته است، به پزشک یا روانپزشک مراجعه کنید.
هیچ آزمایش خون، اشعه ایکس یا سایر آزمایشات آزمایشگاهی وجود ندارد که بتوان از آن برای تشخیص دیستیمیا استفاده کرد.
درمان افسردگی مزمن
در حالی که این اختلال یک بیماری جدی است، بسیار قابل درمان است. مانند هر بیماری مزمن، تشخیص زودهنگام و درمان پزشکی ممکن است شدت و مدت علائم را کاهش دهد و همچنین احتمال ابتلا به یک دوره افسردگی اساسی را کاهش دهد.
پزشکان ممکن است از روان درمانی ، داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی یا ترکیبی از این درمان ها استفاده کنند. اغلب، دیستیمیا را می توان توسط یک پزشک مراقبت های اولیه درمان کرد.
آر تی ام اس نیز یکی از روشهای نوین درمانی است که در سالهای اخیر توجه زیادی به آن شده و به عنوان یکی از روشهای موثر درمان افسردگی مزمن در کلینیک فیزیوتراپی پیشرفته شمیم زیر نظر دکتر حیدر سعادتی ارائه می شود.
روان درمانی
روان درمانی در افسردگی و سایر اختلالات خلقی برای کمک به فرد برای ایجاد مهارت های مقابله ای مناسب برای مقابله با مشکلات زندگی روزمره و به چالش کشیدن باورهای منفی اشتباه در مورد خود استفاده می شود. روان درمانی همچنین می تواند به افزایش پایبندی به دارو و عادات سبک زندگی سالم کمک کند و همچنین به بیمار و خانواده کمک کند تا اختلال خلقی را درک کنند. ممکن است از درمان انفرادی، خانواده درمانی، گروه درمانی یا گروه حمایتی با دیگرانی که با افسردگی مزمن زندگی می کنند بهره مند شوید.
دارو درمانی
انواع مختلفی از داروهای ضد افسردگی برای درمان افسردگی مزمن وجود دارد. پزشک سلامت جسمی و روانی شما را ارزیابی می کند، از جمله هر وضعیت پزشکی دیگر، و سپس داروی ضد افسردگی را که با کمترین عوارض جانبی مؤثرتر است، پیدا می کند.
داروهای ضد افسردگی ممکن است چندین هفته طول بکشد تا به طور کامل عمل کنند. آنها باید حداقل شش تا نه ماه پس از یک دوره افسردگی مصرف شوند. علاوه بر این، گاهی اوقات ممکن است چندین هفته طول بکشد تا یک داروی ضدافسردگی به طور ایمن قطع شود، بنابراین اگر تصمیم به قطع دارو دارید به پزشک خود اجازه دهید شما را راهنمایی کند.
درمان افسردگی مزمن با آر تی ام اس
ثابت شده است که تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال مکرر (rTMS) در درمان اختلال افسردگی ایمن و موثر است.
تحریک مغناطیسی مغز (TMS) یک روش درمانی است که به واسطه تکانههای مغناطیسی، به تحریک منطقه حرکتی قشر مغز و سیستم عصبی محیطی میپردازد. پالس های مغناطیسی در مدت زمان کوتاهی به راحتی می توانند از لباس، استخوان جمجمه و بافت های نرم بدن، بدون هیچ گونه دردی عبور نمایند. تحریک مغناطیسی مغز (تی ام اس) یک درمان تأییدشده توسط سازمان غذا و داروی امریکا (FDA،) است که از میدان های مغناطیسی برای تحریک سلول های عصبی در مغز کمک گرفته میشود تا به درمان مشکلاتی همچون افسردگی کمک کند.
تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال مکرر (rTMS)، بر اساس اصل القای الکترومغناطیسی، یک تکنیک تحریک مغز است که در دهه 1980 با هدف اکتشاف الکتروفیزیولوژیکی توسعه یافت. پیشرفت فنی به این تکنیک اجازه داده است تا به سمت تحریک برای اهداف درمانی، به ویژه در روانپزشکی، تکامل یابد.
درمان افسردگی مزمن با آر تی ام اس در کلینیک فیزیوتراپی پیشرفته شمیم ارائه می شود.