بازدیدها: 0

درمان دیسک کمر با فیزیوتراپی پیشرفته در کلینیک فیزیوتراپی شمیم زیر نظر دکتر حیدر سعادتی ارائه می شود.

دو قسمت دیسک های ستون فقرات ما را تشکیل می دهند. یکی آنولوس است که پوسته بیرونی سخت و سفت است. دیگری هسته پالپوزوس است که ماده ژل مانند درونی است. گاهی اوقات، هسته پالپوزوس می‌تواند از طریق حلقه بیرون بزند یا فتق کند و باعث بیرون زدگی دیسک شود و به نظر برسد که از تراز با ستون فقرات خارج شده است. بیرون زدگی دیسک کمر زنانی اتفاق می افتد که بخشی از قسمت نرم داخلی دیسک (هسته پالپوزوس) از طریق ضعف در قسمت بیرونی دیسک بیرون زده است (فتق می کند).

دیسک ببیرون زده ممکن است بر ساختارهای اطراف مانند عصب ناشی از نخاع فشار بیاورد. مقداری التهاب نیز در اطراف قسمت افتادگی دیسک ایجاد می شود.

در کلینیک فیزیوتراپی دکتر سعادتی در شریعتی خدمات تخصصی فیزیوتراپی دیسک کمر از جمله تکنیکهای درمان دستی ، استئوپاتی ، الکتروتراپی و التراسوند در کنار تمرین درمانی برای کمک به درمان دیسک کمر ارائه می شود. برای رزرو نوبت در کلینیک فیزیوتراپی پیشرفته دکتر سعادتی می‌توانید با شماره تلفن‌‌های 02126722003 –  02126722004 تماس حاصل فرمایید.

علائم بیرون زدگی دیسک کمر

  • فتق دیسک می تواند باعث فشرده شدن اعصابی شود که از ستون فقرات عبور می کنند و این می تواند بسیار دردناک باشد. یکی از شایع ترین علائم فتق دیسک در قسمت تحتانی ستون فقرات سیاتیک است که با علائمی همچون درد در کمر و انتشار آن به پاها همراه است.
  • درد، بی حسی، سوزن سوزن شدن و احساس سوزش از دیگر علائم بیرون زدگی دیسک کمر هستند که به ممکن است به سایر اندام ها نیز منتشر شوند. علائم ممکن است در هر دو طرف بدن و یا تنها در یک طرف رخ دهند.
  • درد و سایر علائم معمولا پس از دوره های طولانی نشستن یا ایستادن تشدید می شود.
  • کمردرد ناشی از بیرون زدگی دیسک معمولا شدید است و بطور ناگهانی رخ می دهد و هنگام دراز کشیدن کاهش پیدا کرده و با حرکات ستون فقرات ، خم و راست شدن و حتی عطسه و سرفه تشدید می شود.
  • درد ریشه عصبی دردی است که دلیل فشار ناشی از دیسک بیرون زده بر عصب نخاعی رخ می دهد و ممکن است به پاها نیز منتشر شود.
  • تحریک یا فشار روی عصب همچنین می تواند سبب سوزن سوزن شدن، بی حسی یا ضعف در بخشی از باسن، ساق یا پا شود. محل دقیق و نوع علائم بستگی به این دارد که کدام عصب تحت تأثیر قرار گرفته است.

هر دیسکی در ستون فقرات ممکن است دچار بیرون زدگی شود اگرچه دیسک ها در ستون فقرات کمری با احتمال بیشتری بیرون می زنند.

دلایل و عوامل خطر

برای اکثر بیماران، فتق دیسک به عنوان بخشی طبیعی از روند افزایش سن رخ می دهد ، با بالا رفتن سن، دیسک‌های ستون فقرات خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهند و با کاهش رطوبت روبرو می شوند که باعث می‌شود بیشتر در معرض ترک خوردن قرار گیرند.

گاهی اوقات، آسیب به ستون فقرات مانند زمین خوردن، فعالیت های تکراری یا بلند کردن اجسام سنگین نیز می تواند منجر به فتق شود. عطسه کردن، خم شدن نامناسب یا بلند کردن اجسام سنگین در یک موقعیت نامناسب ممکن است باعث وارد شدن فشار اضافی روی دیسک شود و خطر بیرون زدگی دیسک را به همراه داشته باشد.

ضعف عضلات کمر و شکم ، مشاغلی که شامل بلند کردن زیاد اجسام سنگین هستند، شغلی با نشستن زیاد (به ویژه رانندگی)، ورزش های تحمل وزن (وزنه برداری و غیره)، سیگار کشیدن، چاقی ، سبک زندگی بی تحرک ، افزایش سن از جمله عواملی هستند کخه خطر بیرون زدگی دیسک را افزایش می دهند.

درمان دیسک کمر با فیزیوتراپی پیشرفته

فیزیوتراپی می تواند در تسکین درد و سایر علائم مرتبط با فتق دیسک بسیار موثر باشد. تکنیک هایی مانند درمان دستی و استئوپاتی ستون فقرات ، سوزن خشک ، الکتروتراپی و تمرین درمانی برای کمک به تسکین علائم فتق دیسک بکار برده می شوند.

دکتر فیزیوتراپی همچنین از گرما و سرما درمانی برای کمک به کاهش درد و التهاب ناشی از بیرون زدگی دیسک کمر بهره می برد.

دکتر فیزیوتراپی همچنین حرکات و موقعیت هایی را برای کمک به تسکین درد و علائم فتق دیسک به بیماران آموزش می دهد.

تمریناتی که دکتر فیزیوتراپی برای درمان دیسک کمر ارائه می دهد با توجه به شرایط هر بیمار مانند سن ، میزان تحرک و فعالیت بدنی و سطح درد و توانایی های بیمار بطور منحصر بفرد در نظر گرفته می شود.

تمرینات ورزشی برای درمان دیسک کمر با فیزیوتراپی پیشرفته شامل تمرینات تقویتی برای تقویت عضلات هسته ، عضلات کمر و شکم است ، تمرینات انعطاف پذیری و دامنه حرکتی نیز برای کمک به افزایش دامنه حرکات ستون فقرات و کاهش خشکی و سفتی ستون فقرات در نظر گرفته می شود.

تا جایی که امکان دارد به فعالیت های عادی خود ادامه دهید. اگر درد بسیار شدید باشد، ممکن است در ابتدا این امکان پذیر نباشد. با این حال، در اسرع وقت حرکت کنید و به محض اینکه توانایی خود را پیدا کردید، به فعالیت های عادی بازگردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید