بازدیدها: 0
بیماری شانه یخ زده یا خشکی شانه یکی از بیماری های شایع شانه است که سبب بروز درد ، التهاب و محدود شدن حرکات شانه می شود.
این بیماری که با نامهای شانه منجمد ، فروزن شولدر و کپسولیت چسبنده نیز شناخته می شود، اغلب به دلیل التهاب کپسول، بافت اطراف مفصل شانه ایجاد می شود.
شانه یخ زده ناشی از از دست دادن تدریجی حرکت در مفصل شانه (گلنوهومرال) است. این مفصل از یک توپ (سر بازو) و حفره (گلنوئید) تشکیل شده است. به طور معمول یکی از متحرک ترین مفاصل بدن است. هنگامی که شانه منجمد می شود، مفصل گیر کرده و حرکت آن محدود می شود.
خوشبختانه درمان های فیزیوتراپی پیشرفته همچون تکنیک های درمان دستی و استئوپاتی ، تمرینات ورزشی ، سوزن خشک و مدالیته های ضددرد همچون تحریک الکتریکی عصب در کلینیک فیزیوتراپی دکتر سعادتی برای درمان بیماری شانه یخ زده در دسترس هستند. برای دریافت نوبت در کلینیک پیشرفته دکتر سعادتی میتوانید با شماره تلفنهای 02126722003 – 02126722004 تماس حاصل فرمایید.
علائم بیماری شانه یخ زده
علائم اصلی شانه یخ زده درد و سفتی است که حرکت آن را دشوار یا غیرممکن می کند.
احتمالاً درد مبهم یا دردناکی در یک شانه احساس خواهید کرد. همچنین ممکن است درد را در عضلات شانه که در بالای بازوی شما پیچیده شده است احساس کنید. ممکن است همین حس را در بازوی خود احساس کنید. درد شما ممکن است در شب بدتر شود، که می تواند خوابیدن را سخت کند.
مراحل بیماری شانه یخ زده
مرحله انجماد
- هر زمان که شانه خود را حرکت دهید، درد (گاهی شدید) در ناحیه شانه ایجاد می شود.
- با گذشت زمان بتدریج بدتر می شود و ممکن است درد در شب شدیدتر شود.
- این می تواند از 6 تا 9 ماه طول بکشد.
- شما در حدی که می توانید شانه خود را حرکت دهید محدود هستید.
مرحله یخ زدگی
- درد شما ممکن است بهتر شود اما سفتی شما بدتر می شود.
- حرکت دادن شانه دشوارتر می شود و انجام فعالیت های روزانه سخت تر می شود.
- این مرحله می تواند 4-12 ماه طول بکشد.
مرحله ذوب
- دامنه حرکتی شما شروع به بازگشت به حالت عادی می کند.
- این می تواند از 6 ماه تا 2 سال طول بکشد.
دلایل و عوامل خطر
شانه یخ زده اغلب به دلیل التهاب بافت های اطراف مفصل ایجاد می شود. بافتی که مفصل را می پوشاند و آن را در کنار هم نگه می دارد کپسول نامیده می شود. کپسول مفصلی بطور طبیعی دارای چین هایی است که می تواند با حرکت بازو به موقعیت های مختلف منبسط و منقبض شود. در یک شانه یخ زده، کپسول ملتهب شده و زخم ایجاد می شود. بافت های اسکار چسبندگی نامیده می شود. با زخم شدن و سفت شدن چین های کپسول، حرکات شانه محدود شده و حرکت مفصل دردناک می شود. این حالت کپسولیت چسبنده (التهاب کپسول) نامیده می شود.
دقیقاً مشخص نیست که چه چیزی باعث این وضعیت می شود. بی حرکتی شانه (به عنوان مثال پس از آسیب بازو) می تواند منجر به یخ زدگی شانه شود. التهاب عضلات و یا تاندونها، مانند تاندونیت روتاتور کاف یا بورسیت، نیز از جمله عواملی هستند که خطر بروز بیماری شانه یخ زده را افزایش می دهند.
روشهای تشخیص
اولین قدم گرفتن شرح حال کامل و معاینه فیزیکی توسط پزشک و دکتر فیزیوتراپی است. دکتر فیزیوتراپی ممکن است چندین آزمایش مانند اشعه ایکس را برای رد سایر علل بالقوه دردناک شانه یا حرکت محدود شانه (آرتریت، رسوبات کلسیم و غیره) تجویز کند.
درمان بیماری شانه یخ زده
افزایش حرکت و کاهش درد از مهم ترین اهداف درمان این بیماری شایع هستند.
فیزیوتراپی پیشرفته برای درمان شانه منجمد
فیزیوتراپی می تواند به شما کمک کند تا حرکت را در شانه خود بازگردانید.
فیزیوتراپیست در مورد تعداد جلسات مورد نیاز شما تصمیم می گیرد. تعداد دقیق به نحوه پاسخ شانه شما به درمان بستگی دارد.
فیزیوتراپیست ابتدا بررسی می کند که شما چقدر حرکت در شانه های خود دارید.
برای افزایش حرکت، معمولا فیزیوتراپی تجویز می شود. دکتر فیزیوتراپی با تجویز برنامه تمرینی در کنار سرما و گرما درمانی ، تکنیک های درمان دستی ، سون خشک و اولتراسوند یا تحریک الکتریکی استفاده کند.
برنامه تمرینی که دکتر فیزیوتراپی برای بیمار در نظر می گیرد شامل تمرینات کششی ، تمرینات تقویتی و تمرینات دامنه حرکتی می شود.
روشهای فیزیوتراپی پیشرفته برای درمان شانه یخ زده کمک زیادی به تسکین درد و بازیابی تحرک شانه منجمد می کند و به عنوان موثرترین روش درمان این بیماری شایع مفصل شانه شناخته می شود.
برای بهره مندی از خدمات فیزیوتراپی پیشرفته می توانید به کلینیک فیزیوتراپی شمیم زیر نظر دکتر حیدر سعادتی مراجعه بفرمایید.
فیزیوتراپی پیشرفته شانه معمولاً از یک تا شش هفته طول می کشد و جلسات ویزیت ها از یک تا سه بار در هفته متغیر است. بیمار باید در طول روند بهبودی در منزل به تمرینات کششی و کششی بپردازد. بیماری شانه یخ زده معمولا با گذشت زمان و مطابقت مداوم با برنامه درمانی تجویز شده به طور کامل برطرف می شود. این روند برای برخی از بیماران ممکن است پروسه بهبودی شش تا نه ماه طول بکشد، اگرچه ممکن است برای برخی دیگر تنها چند ماه طول بکشد.
سایر روشهای درمانی
داروهای ضد التهابی مانند آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن برای کاهش درد و التهاب توصیه می شود.
در صورت وجود درد و التهاب شدیدی که مانع از انجام فعالیت های روزمره می شود تزریق داروهای استروئیدی توصیه می شود.
اگر برنامه فیزیوتراپی نتواند باعث بهبود دامنه حرکتی و کاهش درد شود، ممکن است جراحی تجویز شود. پس از جراحی نیز توانبخشی با فیزیوتراپی برای بازیابی قدرت و دامنه حرکتی شانه ضروری است که با مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی پیشرفته دکتر سعادتی می توانید از آن بهره مند شوید.