بازدیدها: 141

شکستگی استخوان لگن به وضعیتی گفته می‌‌شود که یکی از پنج استخوان لگن دچار شکستگی شود. شکستگی استخوان لگن شامل شکستگی حفره حقه‌ای استخوان لگن است. این قسمت به بخشی از لگن گفته می‌شود که مفصل ران را به وجود می‌آورد. شکستگی استخوان لگن می‌تواند به علت تصادفات خودرویی، تصادف با موتورسیکلت یا سقوط از یک ارتفاع زیاد به وجود می‌آید. برخی از انواع شکستگی لگن به علت زمین خوردن یا آسیب دیدگی خفیف ایجاد می‌شود.

 علائم و نشانه‌های شکستگی لگن چیست؟ 


 علائم و نشانه‌های شکستگی لگن به شرح زیر می‌باشد:

 چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟ 


 در موارد زیر باید هر چه زودتر به دکتر فیزیوتراپی مراجعه کنید:

  • هنگامی که پوست شما متورم و خارش آور می‌شود یا دچار راش پوستی می‌شوید.
  • هنگامی که درد و تورم و پوست شما افزایش پیدا می‌کند.
  • در صورتی که دچار علایم و نشانه‌های جدیدی شدید.
  • در صورتی که تب داشتید.
  • در صورتی که هر نوع سوال یا نگرانی درباره بیماری خود داشتید.

 شکستگی استخوان لگن چگونه تشخیص داده می‌شود؟


شکستگی استخوان لگن چگونه تشخیص داده می‌شود

 از آنجایی که استخوان لگن از اجزای مهم بدن از قبیل عروق خونی، اعصاب و عضلات شکم و ران و لگن محافظت می‌کند در صورت بروز شکستگی استخوان لگن باید هر چه زودتر به پزشک مراجعه کرد. در مواردی که شما به علت درد لگن به پزشک مراجعه می‌کنید دکتر فیزیوتراپی به انجام معاینه جسمانی از لگن شما خواهد پرداخت. در صورتی که شدت ضربه زیاد باشد احتمال آن که تعداد زیادی از اعضای داخلی بدن آسیب دیده باشند زیاد است. در این شرایط یک گروه از پزشکان به معاینه شما خواهند پرداخت و برای درمان مناسبی را برای شما انتخاب کنند نیاز به عکس برداری از لگن ضرورت خواهد یافت. این روش‌های عکس برداری به شرح زیر می‌باشند:

  • عکس برداری توسط اشعه ایکس اولین روش عکس برداری درخواستی است که تصاویر دقیق را از استخوان ارائه می‌‌دهد و به پزشک کمک می‌‌کند بتواند محل و شدت شکستگی استخوان لگن را مشخص نماید. عکس برداری از استخوان لگن از چندین زاویه به پزشک کمک می‌‌کند بتواند به طور دقیق محل شکستگی را ارزیابی نماید تا امکان مطابقت صحیح انتهای استخوان‌ها فراهم شود.
  • سی تی اسکن یکی دیگر از روش‌های عکس برداری است که بر اساس میزان پیچیده بودن شکستگی لگن و آسیب دیدگی آن توسط دکتر فیزیوتراپی درخواست می‌شود. در این روش از یک کامپیوتر برای تهیه تصاویر متقاطع از زوایای مختلف استفاده می‌‌شود تا تصویری با تمام جزئیات ارائه گردد.
  • اسکن اولتراسوند نیز از امواج صدا برای تهیه تصاویر استفاده می‌کند و می‌تواند وجود خونریزی ناشی از شکستگی استخوان را نشان دهد.
  • اورتروگرافی نیز در برخی موارد درخواست می‌شود. از آنجایی که این احتمال وجود دارد که شکستگی استخوان لگن با آسیب دیدگی مثانه و مجاری ادراری همراه شود پزشک درخواست انجام اورتروگرافی را می‌دهد که یک نوع ارزیابی رادیولوژیکی توسط ماده حاجب و به درون مجاری ادراری تزریق می‌شود و به پزشک اجازه می‌دهد به کمک اشعه ایکس وجود آسیب دیدگی احتمالی را تشخیص دهد.
  • آرتریوگرافی یک روش عکس برداری رایج است که در صورت مشکوک بودن پزشک به شکستگی لگن درخواست می‌گردد. در این روش نیز همانند اورتروگرافی از ماده حاجب استفاده می‌‌گردد اما این بار به درون جریان خون تزریق می‌شود تا پزشک بتواند خونریزی داخلی احتمال را تشخیص دهد.

 شکستگی لگن چگونه درمان می‌شود؟ 


 روش‌های مختلفی برای درمان شکستگی استخوان لگن وجود دارد. استخوان لگن یک حلقه از استخوان‌ها در قسمت قاعده ستون فقرات است که یک ساختار مبنا را برای محافظت از اجزای داخلی و حیاتی بدن از قبیل مثانه، بخشی از روده و دستگاه گوارش فراهم می‌کند. شکستگی استخوان لگن می‌تواند به صورت شکستگی یک بخش یا شکستگی کامل استخوان‌هایی که حفره لگن را تشکیل می‌دهند رخ دهد یعنی استخوان سارکوم که یک استخوان مثلث مانند در قسمت قاعده ستون فقرات است، دنبالچه و استخوان ران. در اکثر موارد شکستگی استخوان لگن در پی آسیب دیدگی تروماتیک و پرقدرت از قبیل ضربه‌هایی که در تصادفات خودرویی به لگن وارد می‌شود به وجود می‌آید. شکستگی لگن می‌تواند با آسیب دیدگی اجزای داخلی شکم عروق خونی و اعصاب همراه باشد و گاهی اوقات وسعت آسیب دیدگی آن قدر زیاد است که شما به انجام عمل جراحی نیاز خواهید داشت. در برخی موارد زمین خوردن خفیف یا تصادفات خودرویی که شدید نیستند نیز می‌تواند باعث شکستگی استخوان لگن شود. این وضعیت بیشتر در افرادی رخ می‌دهد که استخوان‌های آنها به علت پوکی استخوان ضعیف شده است. شکستگی جزئی استخوان لگن نیازی به عمل جراحی ندارد. ممکن است استخوان شکستگه لگن ثابت بوده و دچار دررفتگی نشده باشد یعنی استخوان‌ها از جای اصلی خود خارج نشده باشند اما گاهی اوقات استخوان علاوه بر شکستگی دچار در رفتگی نیز شده است یعنی مطابقت خود با سایر استخوان‌ها را از دست داده است. معمولاً هنگامی ‌که شکستگی استخوان در پی یک ضربه خفیف به وجود آمده است استخوان مطابقت خود را از دست نداده اما پر قدرت بودن ضربه اغلب باعث ناپایداری استخوان خواهد شد. انتخاب بهترین روش برای درمان شکستگی استخوان لگن به فاکتورهای مختلفی از قبیل سن بیمار، سابقه پزشکی و نوع و شدت آسیب دیدگی و تعداد استخوان‌های شکسته او بستگی دارد.

 انواع روش‌های موجود برای درمان شکستگی استخوان لگن 


 روش‌های درمانی غیر جراحی

 در صورتی که استخوان لگن دچار در رفتگی نشده باشد یا آنکه جابجا شدن استخوان خفیف باشد امکان درمان استخوان لگن بدون نیاز به عمل جراحی وجود دارد. در صورتی که روش‌های غیر جراحی مناسب باشند دکتر فیزیوتراپی از شما می‌خواهد که از تحمیل وزن به پاهای خود اجتناب کنید و اجازه بدهید تا شکستگی آن بهبود پیدا کند. ممکن است شما برای راه رفتن به عصا یا واکر نیاز داشته باشید و در صورتی که شکستگی بالاتر از استخوان هر دو پا رخ داده باشد مجبور به استفاده از ویلچر خواهید شد. از آنجایی که آسیب دیدگی لگن و نداشتن فعالیت جسمانی باعث می‌‌شود که ریسک لخته شدن خون در شما افزایش پیدا کند پزشک مصرف داروهای رقیق کننده خون را تجویز خواهد کرد.

 سایر روش‌های غیر جراحی 

سایر روش‌های غیر جراحی شکستگی لگن

 درمان استخوان لگن به نوع شکستگی شما بستگی دارد و ممکن است شما به یکی از روش‌های زیر نیاز داشته باشید:

  • تجویز داروهای مسکن برای تسکین درد مفید است اما باید قبل از شروع به مصرف آن‌ها با پزشک خود مشورت نمایید تا شما را به طور کامل راهنمایی کند.
  • استراحت کردن در بستر به بهبود ترمیم استخوان کمک می‌کند.
  • استفاده از کمپرس یخ هر یک ساعت یک بار و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه و یا طبق دستوری که پزشک داده است مفید خواهد بود. برای این کار باید مقداری یخ را درون یک کیسه پلاستیکی بریزید و سپس کیسه پلاستیکی را در آن یک تکه پارچه بگذارید و آن را روی محل مورد نظر قرار دهید. از قرار دادن یخ به طور مستقیم روی پوست خود اجتناب کنید زیرا باعث سوختگی پوست خواهد شد. استفاده از کمپرس یخ در پیشگیری از آسیب دیدگی بافت و کاهش تورم و درد مفید است.
  • استفاده از وسایل مخصوص ثابت کردن استخوان لگن برای کنار هم قرار دادن استخوان‌ها در دوران بهبود مفید خواهد بود. استفاده از این وسایل به ترمیم استخوان کمک خواهد کرد.
  • انجام عمل جراحی زمانی درخواست می‌‌شود که شدت شکستگی استخوان لگن زیاد باشد. در صورتی که استخوان به ‌شدت شکسته باشد شما به پلاتین نیاز خواهید داشت تا استخوان‌ها کنار هم قرار بگیرند و جوش بخورند.

 انجام عمل جراحی 

انجام عمل جراحی شکستگی استخوان لگن

 در صورتی که شکستگی استخوان لگن با ناپایداری آن همراه باشد احتمال آن که شما به عمل جراحی نیاز داشته باشید زیاد است. در اکثر موارد هدف از انجام عمل جراحی، برگرداندن استخوان‌ها به جای اصلی خود و ثابت کردن آنها با هدف پایدار کردن است تا در طول دوران بهبود مطابقت صحیح آنها حفظ شود. در اکثر موارد شکستگی استخوان لگن از طریق یکی از روش‌های زیر درمان خواهد شد:

  • استفاده از پلاتین و پیچ فلزی رایج ترین روش برای درمان شکستگی استخوان لگن است. در این روش استخوان‌های لگن به عقب برگردانده می‌شوند و به کمک این قطعات فلزی در جای خود قرار داده خواهند شد. این قطعات فلزی به سطح خارجی استخوان متصل هستند.
  • گاهی اوقات پیچ و مهره فلزی مخصوص از طریق برش‌های کوچکی که در سطح پوست و در عضله ایجاد می‌شود درون استخوان قرار داده می‌شود. این وسایل به یک میله محکم که از جنس فیبر کربن است به قسمت خارجی پوست متصل می‌شوند. این قطعه خارجی پیچ و مهره مخصوص را در جای مناسب قرار می‌‌دهد تا شکستگی استخوان ثابت شود. ممکن است شما فقط به این روش برای ثابت کردن استخوان در طول دوران درمان نیاز داشته باشید اما گاهی اوقات از این روش به صورت موقت تا زمانی که شما برای انجام عمل جراحی آماده شوید استفاده می‌گردد.
  • در مواردی که شکستگی استخوان لگن در نزدیکی استخوان ران به وجود بیاید می‌توان از پین برای نگه داشتن مفصل در جای خود استفاده کرد. در اکثر مواقع از این روش برای بیماران جوان که هنوز استخوان‌های آنها در حال رشد است استفاده می‌شود و بیمار نیازی به استفاده از پیچ و مهره فلزی برای پایداری بیشتر استخوان ندارد زیرا استفاده از آنها می‌‌تواند باعث محدود شدن رشد صحیح استخوان شود.

 دوران بهبود پس از جراحی استخوان لگن به چه صورت است؟ 


 پزشک به منظور کاهش ریسک تشکیل لخته خون پس از جراحی و سایر عوارض احتمالی شما را تشویق می‌کند هرچه زودتر شروع به راه رفتن نمایید البته شما می‌توانید از عصا و واکر برای کمک بیشتر استفاده کنید اما ممکن است در یک بازه زمانی به منظور کاهش تحمیل وزن بدن به پاها مجبور به استفاده از ویلچر باشید. انجام دادن تمرینات ورزشی مخصوص پا و ران کاملا ضروری است تا این نقاط به خوبی تقویت شوند. از آنجایی که میزان فعالیت شما پس از شکستگی استخوان لگن محدود خواهد شد پزشک به منظور کاهش ریسک تشکیل لخته خون، مصرف داروهای ضد انعقاد خون را تجویز می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید