بازدیدها: 118
رادیکولوپاتی کمری التهاب ریشه عصبی در قسمت تحتانی کمر است که علائمی را در پشت و پایین پا ایجاد می کند.
رادیکولوپاتی درد و سایر علائم عصبی ناشی از فشردگی ریشه های عصبی در جایی است که نخاع شما را ترک می کنند. هنگامی که رادیکولوپاتی در قسمت پایین کمر ایجاد می شود، به آن رادیکولوپاتی کمری می گویند.
رادیکولوپاتی کمری بسیار شایع است و تخمین زده می شود که در 3 تا 5 درصد از افراد در مقطعی از زندگیشان رخ دهد. اکثریت قریب به اتفاق موارد با مدیریت محافظه کارانه حل می شود. علل بالقوه عبارتند از فتق دیسک، فرسودگی و تخریب ستون فقرات، و تنگ شدن کانال استخوانی که در آن اعصاب از نخاع شما خارج می شوند.
اگر درمان های محافظه کارانه مانند فیزیوتراپی نتواند علائم شما را کاهش دهد، پزشک ممکن است جراحی را توصیه کند.
فیزیوتراپی بهترین درمان غیرجراحی رادیکولوپاتی است که با مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی دکتر سعادتی در شریعتی می توانید از آن بهره مند شوید. برای ارتباط با متخصصان و رزرو نوبت با شماره تلفن های 02126722003 – 02126722004 تماس حاصل فرمایید.
علائم رادیکولوپاتی کمری
درد شایع ترین علامت رادیکولوپاتی است. اغلب به عنوان درد سوزشی و تیز توصیف می شود که ممکن است با فعالیت بدتر شود. درد ممکن است به شما سرایت کند:
- باسن
- کشاله ران
- پا
به این نوع درد سیاتیک نیز گفته می شود.
سایر علائم و نشانه های رادیکولوپاتی کمری می تواند شامل موارد زیر باشد:
- ضعف
- از دست دادن رفلکس ها
- بی حسی
- سوزن سوزن شدن اندام ها
- مشکلات راه رفتن
دلایل رادیکولوپاتی کمری
رادیکولوپاتی در اثر فشار روی ریشه عصبی ایجاد می شود. این فشار باعث التهاب ریشه عصبی می شود. هر شرایطی که به ریشه عصبی فشار وارد کند می تواند منجر به رادیکولوپاتی شود.
شایعترین علت اصلی فتق دیسک در ناحیه کمر است.
فتق دیسک زمانی است که قسمت داخلی ژله مانند یکی از دیسک های بین مهره های شما از قسمت بیرونی ضخیم تر بیرون زده است. فتق دیسک به احتمال زیاد در سطح L4، چهارمین مهره از پایین ستون فقرات شما رخ می دهد.
علل دیگر می تواند شامل موارد زیر باشد:
- تنگی کانال نخاعی
- اسپوندیلولیستزیس
- خارهای استخوانی
- آسیب تروماتیک مانند شکستگی
- تومورهای خوش خیم یا سرطانی
- عفونت ها
- شرایط عروقی مانند همانژیوبلاستوما
چه کسانی در معرض خطر این عارضه هستند؟
با توجه به بررسی های انجام شده، سن عامل اصلی خطر رادیکولوپاتی کمری است. محدوده سنی اوج 45 تا 64 سال است. بررسی ها نشان می دهد که مردان اغلب در 40 سالگی و زنان در 50 و 60 سالگی تحت تأثیر قرار می گیرند.
مردان بیشتر از زنان در معرض خطر هستند، اما زیرگروه های خاصی از زنان در معرض خطر بیشتری هستند. به عنوان مثال، طبق گفته محققان، زنانی که مشاغل سخت فیزیکی دارند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
سایر عوامل خطر برای رادیکولوپاتی کمری ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- کار کردن در شغلی که شامل رانندگی است
- بلند کردن مکرر، به خصوص با فرم ضعیف یا پیچ خوردگی ستون فقرات
- انجام کارهای صنعتی سنگین
- داشتن سابقه ضربه به کمر
- داشتن قد بلندتر
- سیگار کشیدن
- داشتن سرفه مزمن
- اضافه وزن داشتن
- کم بودن فعالیت بدنی
- بارداری چند قلویی
روشهای درمان
درمان رادیکولوپاتی کمری به علت اصلی و شدت علائم شما بستگی دارد. درمان محافظه کارانه معمولا قبل از جراحی در نظر گرفته می شود.
فیزیوتراپی
حدود 90% افراد مبتلا به کمردرد ناشی از فتق دیسک در عرض 3 ماه بدون جراحی و با روش های موثر مانند فیزیوتراپی بهبود می یابند.
متخصصان فیزیوتراپی معمولاً توصیه می کنند پس از آسیب دیدگی شما فعال بمانید.
دکتر فیزیوتراپی با توجه به شرایط هر بیمار از تکنیک ها و مدالیته های فیزیوتراپی همچون درمان دستی برای کمک به بهبود شرایط بیمار بهره می برد.
بررسی ها نشان می دهد که مجموعه خاصی از تمرینات به نام تمرینات مک کنزی ممکن است علائم را در کوتاه مدت تسکین دهد. بهترین راه برای انجام این تمرینات با راهنمایی یک دکتر فیزیوتراپی است.
عمل جراحی
در مورد اینکه چه زمانی باید جراحی برای رادیکولوپاتی کمری در نظر گرفته شود، اختلاف نظر وجود دارد. به طور کلی، پزشکان احتمالاً جراحی را توصیه نمی کنند تا زمانی که سایر درمان ها برای حداقل 4 تا 8 هفته تسکین ندهند.
نوع جراحی که دریافت می کنید به علت زمینه ای رادیکولوپاتی بستگی دارد. استاندارد طلایی برای فتق دیسک، دیسککتومی است که برداشتن قسمت آسیب دیده دیسک شما است.