بازدیدها: 53
اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک که به عنوان ساکروایلییت نیز شناخته می شود، یک بیماری دردناک در قسمت تحتانی ستون فقرات است. این یک علت شایع کمردرد است. التهاب مفصل ساکروایلیاک باعث این بیماری می شود.
دو مفصل ساکروایلیاک وجود دارد ، یکی در هر طرف ستون فقرات. مفاصل استخوان پایین مهره های شما را با قسمت بالایی لگن متصل می کنند. ساکروایلیت می تواند یک یا هر دو مفصل را درگیر کند.
درد ناشی از این عارضه می تواند در ناحیه کمر و باسن ایجاد شود. گاهی اوقات ساکروایلیت می تواند درد را به یک یا هر دو پا منتقل کند.
التهاب مفصل ساکروایلیاک (Sacroiliitis) نیز می تواند باعث درد و سفتی لگن شود. اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک ممکن است باعث التهاب شود یا التهاب ممکن است با عملکرد طبیعی مفصل ناشی از عفونت، بیماری روماتوئید یا علل دیگر رخ دهد.
اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک بیشتر در زنان جوان و میانسال دیده می شود. زنانی که باردار هستند یا به تازگی زایمان کرده اند ممکن است بیشتر مستعد درد مفصل ساکروایلیاک باشند.
فیزیوتراپی روشی موثر در تسکین علائم ساکروایلییت است که در کلینیک فیزیوتراپی دکتر سعادتی در شریعتی ارائه می شود.برای رزرو نوبت در کلینیک فیزیوتراپی پیشرفته دکتر سعادتی میتوانید با شماره تلفن های 02126722003 – 02126722004 تماس حاصل فرمایید.
علائم اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک
کمردردی که مزمن و دردناک است و می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. کمردرد معمولاً فقط در یک طرف احساس می شود، اما در برخی موارد ممکن است در هر دو طرف احساس شود.
دردی که به باسن یا کشاله ران گسترش می یابد. یکی از شایع ترین مناطقی که درد مفصل SI احساس می شود، در باسن و قسمت بالایی پشت یا کنار ران است. درد معمولا فقط در یک طرف احساس می شود، اما ممکن است در هر دو طرف احساس شود.
درد سیاتیک مانند در باسن و یا پشت ران که ممکن است شامل بی حسی و سوزن سوزن شدن باشد. اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک ممکن است علائمی شبیه سیاتیک ایجاد کند که به ندرت تا زیر زانو کشیده می شود.
سفتی و کاهش دامنه حرکتی در قسمت تحتانی کمر، لگن، لگن و کشاله ران، که ممکن است در حرکاتی مانند بالا رفتن از پله ها یا خم شدن در ناحیه کمر مشکل ایجاد کند.
تشدید درد هنگام وارد کردن فشار اضافی به مفصل ساکروایلیاک، مانند بالا رفتن از پله، دویدن یا دویدن، و دراز کشیدن یا وزن دادن به یک طرف.
بی ثباتی در لگن و یا قسمت پایین کمر، که ممکن است باعث شود لگن در هنگام ایستادن، راه رفتن یا حرکت از حالت ایستاده به نشسته، دچار چرخش شود.
تشخیص
قبل از شروع درمان، پزشک یا دکتر فیزیوتراپی باید کمردرد شما را تشخیص دهد. علائم اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک می تواند مانند علائم مربوط به فتق دیسک یا سیاتیک باشد، یک مشکل عصبی که کمر را تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین تشخیص ساکروایلیت ممکن است دشوار باشد.
اسکن اشعه ایکس یا ام آر آی از مفصل آسیب دیده می تواند به پزشک کمک کند تا وضعیت شما را تشخیص دهد. راه دیگر برای تشخیص اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک تزریق یک داروی بیحس کننده به مفاصل است تا ببینید آیا به تسکین ناراحتی کمک میکند یا خیر. اگر تزریقها مؤثر باشند، احتمالاً اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک مشکل است.
روشهای درمان اختلال مفصل ساکروایلیاک
دارو
درمان ساکروایلییت با داروها می تواند به تسکین علائم کمک کند. درمان همچنین می تواند کیفیت زندگی شما را بهبود بخشد. درمان دارویی مناسب به علت و شدت بیماری شما بستگی دارد.
داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)، مانند ایبوپروفن (Advil)، ممکن است به تسکین درد کمک کنند. اما گاهی اوقات مسکن های بدون نسخه (OTC) موثر نیستند. اگر داروهای OTC برای شما موثر نیستند، از پزشک خود در مورد داروهای تجویزی با دوز بالاتر سوال کنید. شل کننده های عضلانی می توانند اسپاسم عضلانی ناشی از ساکروایلیت را درمان کنند.
فیزیوتراپی
فیزیوتراپی (PT) می تواند به حفظ انعطاف پذیری و قدرت در مفصل ساکروایلیاک کمک کند. فیزیوتراپی اغلب همراه با داروها استفاده می شود. تمرینات فیزیوتراپی به بهبود دامنه حرکتی و ایجاد ثبات کمک می کند. کشش مناسب نیز بخش کلیدی فیزیوتراپی برای درمان ساکروایلییت است.
روال فیزیوتراپی شما ممکن است شامل تمرینات کششی و تقویتی برای عضلات کمر باشد. این تمرینات همچنین می تواند به عضلاتی که از لگن و لگن شما حمایت می کنند کمک کند. سایر تمرینات ممکن است به بهبود حرکت مفصل کمک کند. سرما و گرما درمانی نیز بخشی از فیزیوتراپی برای اختلال مفصل ساکروایلیاک است.
یکی دیگر از بخش های مهم فیزیوتراپی، یادگیری وضعیت مناسب است. وضعیت مناسب ممکن است فشار غیرضروری را از روی مفصل ساکروایلیاک شما تسکین دهد. همچنین روش های صحیح خم شدن، بلند کردن و انجام کارهای دیگر را خواهید آموخت.
اگر ساکروایلیت توانایی راه رفتن شما را به خطر می اندازد، دکتر فیزیوتراپی می تواند آموزش راه رفتن ارائه دهد یا به شما کمک کند تا استفاده از واکر یا سایر وسایل کمکی را یاد بگیرید.
علاوه بر تمرینات تقویتی و دامنه حرکتی، درمان فیزیوتراپی اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک ممکن است شامل درمان دستی باشد. درمان دستی ناحیه خاصی را با تکنیک های عملی برای کاهش علائم و بهبود تحرک هدف قرار می دهد. درمان دستی می تواند شامل انواع مختلفی از درمان ها مانند ماساژ درمانی و تحرک مفصل باشد.